Ce-ar mai fi networkingul fara carti de vizita?

In timp ce incercam sa digitalizam tot ce se poate, cartile de vizita inca “se poarta”. Adevarul este ca schimbul de carti de vizita ramane in continuare cea mai eleganta forma de a ii oferi cuiva datele tale de contact intr-un context de afaceri.

Totusi, ce se intampla dupa eveniment cu teancul de carti de vizita primite? De obicei ajung sa zaca nebagate in seama prin birou, prin portofel sau in torpedoul masinii. A tasta toate acele numere de telefon in agenda este o munca mai degraba plictisitoare si nefolositoare, asa ca ajungem sa ignoram oportunitati care ne-ar fi putut prinde bine.

Solutia o reprezinta aplicatiile pentru scanarea cartilor de vizita. Acestea recunosc textul inscriptionat, dupa care salveaza si organizeaza contactele in agenda ta (si in CRM, daca ai asa ceva). Totul in doar cateva secunde. Asadar, aceste aplicatii sunt utile pentru ca:

  • Economisesti timp. Schimbul de carti de vizita devine aproape instantaneu. Mai puțin timp pentru colectarea informatiei inseamna mai mult timp pentru a relationa fata in fata. 
  • Economistesti spatiu pe birou/ in sertare/ in portofel. Locul cartilor de vizita nu este pe biroul tau, ci in agenda telefonului.
  • Iti extinzi contactele de business la fiecare pas. Scopul nu este sa colectezi cat mai multe carti de vizita, scopul e sa iti cresti baza de contacte. De ce sa nu iti actualizezi baza de date in timp real, cu o simpla scanare?
  • Salveaza mai mult decat doar numele si numarul de telefon. Aplicatia extrage orice informatie pe care o are la dispozitie: numele, adresa de e-mail, denumirea companiei etc.
  • Contactele scanate ajung direct in CRM (Cine n-are CRM, sa-si faca!)
  • Poti filtra contactele in functie de categorii precum industrie, departament sau pozitie ocupata in firma. Acest lucru este util atunci cand nu cauti o persoana anume, ci o categorie specifica de persoane.
  • Follow-up mai rapid. Cu cat ai contactele salvate mai repede, cu atat vei putea sa contactezi potentialul colaborator mai devreme. Cu cat esti mai prompt cu atat ai sanse mai mari sa inchei un contract. Daca lasi prea mult timp sa treaca de la intalnirea fata in fata scad sansele colaborarii.
  • In timp ce numeroase aplicatii sunt specializate strict pe scanarea cartilor de vizita, exista unele mai vaste, care iti permit sa extragi textul si din documente, postere etc.

Top 3 aplicatii de scanat carti de vizita:

1. ScanBizCards

Caracteristici de baza:

-Are varianta gratuita

-Varianta platita: 100$ /an pentru abonament de echipa (50 de utilizatori)

-Android/ iOS

-Previne duplicarea datelor

-Integrare cu CRM

Poza 1 Brunomag concept Top 3 aplicatii de scanat carti de vizita ScanBizCards

Are in plus, ca element ce o distinge de celelalte aplicatii similare si un serviciu de transcriere umana. Adica au o echipa care transcrie manual datele. Toate aplicatiile de scanat documente folosesc OCR (Optical Character Recognition), insa acuratetea este foarte mare pentru textele in limba engleza. In aceasta situatie, transcrierea facuta de o persoana s-ar putea sa fie mai precisa. ScanBizCards ofera 100 de credite de transcriere pe an.

2. Covve

Caracteristici de baza:

-Are varianta gratuita

-Varianta platita: 7.5$ /luna 

-Android/ iOS

-Integrare cu CRM

-Poti seta remindere lunare/ trimestriale/ anuale

-Poti organiza contactele pe categorii

-Iti poti filtra lista de contacte dupa criterii 

Poza 2 Brunomag concept Top 3 aplicatii de scanat carti de vizita Covve

Ce are varianta platita de la Covve in plus este ca pe langa ceea ce extrage de pe cartea de vizita, aplicatia va continua sa colecteze date si de pe web. De exemplu, poate cauta linkurile de social media asociate (Facebook, Likedin), o imagine de profil pentru a te ajuta de memoria vizuala, o eventuala schimbare a locului de munca sau stiri importante despre compania din care face parte. In acest fel, iti furnizeaza informatii contextuale care sa te ajute sa ramai in contact cu oamenii pe care i-ai intalnit.

3. Wantedly People

Caracteristici de baza:

-Este gratuita

-Android/ iOS

-Ofera scanare multipla 

-Asigura criptarea datelor prin SSL

Poza 3 Brunomag concept Top 3 aplicatii de scanat carti de vizita Wantedly people

Poti scana si en-gros, nu doar cu amanuntul! Daca esti genul de persoana care participa la numeroase evenimente si ai ajuns sa strangi un teanc enorm de carti de vizita, aceasta aplicatie e potrivita pentru tine. Iti permite sa scanezi mai multe carti de vizita in acelasi timp. Maxim 10, pentru a pastra acuratetea textului extras. Un alt avantaj, unul chiar surprinzator pentru o aplicatie complet gratuita, este criptarea datelor prin SSL. SSL (Secure Socket Layers) este un protocol de securitate in care datele dintre utilizator si server sunt criptate si decriptate, astfel incat un atacator sa nu poata patrunde in conexiune pentru a fura date.

Dezavantajul acestei aplicatii este ca nu salveaza contacte direct in agenda, salveaza totul in aplicatie.

Alternative la scanarea cartilor de vizita

Daca nu vrei sa folosesti o aplicatie dedicata, poti folosi alte sisteme de tip optical recognition, care scaneaza documente cu text in general. Dezavantajul este ca textul extras nu mai ajunge automat in agenda sau in CRM, va trebui sa il copiezi manual (tot e mai bine decat sa tastezi totul manual din prima).

Daca ai deja CRM, e posibil sa includa si serviciul de scanare carti de vizita. HubSpot, Zoho, Insightly, Nutshell si NoCRM ofera si acest serviciu. Noi, de exemplu, folosim HubSpot CRM, asa ca scanam cartile de vizita tot cu HubSpot. In acest fel ne asiguram ca baza noastra de contacte este actualizata la zi.

Tu cum iti valorifici cartile de vizita? 

INSCRIE-TE PE GRUPUL DE FACEBOOK