Sursa: pexels.com

„Cel mai mare pericol pentru viitorul nostru este apatia.” Jane Goodall

Acțiunile unei companii, față de mediul în care își desfășoară activitatea, spun multe despre valorile după care este construită. La Brunomag avem obiectivul de a digitaliza companiile din România, nu doar pentru a facilita munca angajaților și a ajuta la dezvoltarea acestora, ci și pentru a reduce amprenta emisiilor de carbon.

27

evenimente Lean Startup Romania /
We Startup

230

probleme rezolvate

1393

membri participanti la evenimentul Lean Startup

Iată câteva din acțiunile de responsabilitate socială pe care le-am întreprins până acum:

 

Reciclarea conform procedurilor de reciclare și evidența deșeurilor generate

Felul cum aruncăm gunoiul și lucrurile de care nu mai avem nevoie a devenit un lucru foarte important. Conform Legislației din România, e necesar ca fiecare firmă să aibă un contract cu un expert care să sorteze deșeurile. Noi facem un raport cu deșeurile generate și ce am reciclat, pe care îl depunem la Garda de Mediu. În felul acesta respectăm procedurile și ne asigurăm că reciclăm corect și reducem poluarea.

Sursa: pexels.com
Sursa: pexels.com

 

Contribuim la reducerea consumului de hârtie

După cum vă spuneam mai sus, digitalizarea nu aduce efecte benefice doar la nivelul muncii angajaților, ci și a mediului. De aceea, atunci când o companie decide să achiziționeze un program digital de trimitere a informațiilor prin mediul virtual, compania nu va mai avea nevoie de imprimante, tonere, hârtie ș.a.m.d.

Mai mult, în locul uneltelor de scris din plastic, am optat pentru semnături electronice și documente care pot fi făcute virtual. Astfel, reducem consumul excesiv de materiale din plastic și substanțe dăunătoare mediului.

Organizăm proiecte sociale cu interese sănătoase,

pentru că atunci când sunt mai mulți – puterea crește.

  • Bookataria – un site ce a luat naștere din dorința de a promova nutriția sănătoasă. Dar s-a dezvoltat și a devenit un prilej de organiza picnicuri, la care oamenii pot veni să interacționeze și să schimbe opinii.
  • Voluntariat pentru cei de la Code4Ro, o comuniune de oameni care au scop comun soluționarea problemelor civile din România. Aduc un impact național prin încercarea de a digitaliza toate organizațiile din România.Sustinem proiectul prin zeci de ore dedicate pentru a realiza aplicatii civice care vor eficientiza si automatiza procesele interne de lucru ale societatii. Aplicatii care vor fi folosite de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Oficiul National al Registrului Comertului din Romania etc.
  • Susținerea cauzelor umanitare – printr-o sumă donată lunar prin SMS – la 8844 (2€ sau 4€ lunar). Donațiile lunare merg către: MagicHome, Hospice, Asociația SalvatiCopiii, donatii de carti copiilor saraci, Bursa de Fericire pentru copiii cu cancer, Asociația Little People pentru copiii cu cancer.
  • Participarea ca membri ai grupelor de lucru în cadrul organizației ANIS.ro cu scopul de a iniția propuneri legislative pentru digitalizare.
  • Participarea în cadrul fundației RBLs.ro – proiectul ScaleOut – privind internaționalizarea firmelor din România
  • @Lean Startup Romania/ We Startup Romania este un proiect inceput in anul 2014. Promovam metodologia “LEAN Startup” prin evenimente de business care sa atraga persoane cu interese comune din care pot iesi colaborari de succes.

Împreună suntem mai buni. Iar prin aceste acțiuni, ne dorim să faceți același lucru, fie că faceți parte dintr-o organizație, fie pe cont propriu.