Daca iti plac aplicatiile, iar la locul de munca exista cate o solutie software pentru orice, atunci cu siguranta ti-ai pus intrebarea: cum integrezi informatiile intre toate programele folosite?

O problema frecventa cu care se confrunta diferite departamente dintr-o companie sunt datele izolate pentru utilizeaza instrumente diferite; se pierde mult timp in configurarea sistemelor.

Din fericire, există o gamă largă de soluții posibile atunci când vine vorba de o mai bună integrare a instrumentelor, aplicațiilor și datelor companiei tale. Asadar, vom aborda elementele de bază ale modului în care funcționează integrările software și, mai important, cum iti pot ușura viața.

Mai intai de toate: Ce este integrarea software?

Integrarea se referă la procesul de combinare a două solutii software pentru a rezolva problema datelor izolate. 

Inainte de a trece la treaba, va trebui sa raspunzi la aceste întrebări:
1.Ce tip de software vei integra?

Desi companiile mari creeaza de cele mai multe ori software intern, ele adopta din ce în ce mai multe solutii Software as a Service (SaaS). Acest tip de instrument le permite sa gestioneze anumite procese de afaceri fara probleme.

Companiile mai mici folosesc, de obicei, direct SaaS, preferand aplicatii bazate pe cloud, care se pot adapta la business-ul lor.

Indiferent de dimensiunea companiei tale, daca lucrați cu software intern și trebuie să faceti integrarea, s-ar putea să aveți nevoie de o echipă de ingineri care să vă ajute cu arhitectura software pentru integrare. 

Suna prea complex sau nu ai buget? Nu-ti face griji, exista unele software-uri de integrare a  pre-construite pe care le puteți lua în considerare.

Aplicațiile de business bazate pe cloud (acele soluții SaaS despre care am vorbit) ușurează munca. Majoritatea își publica Interfața de programare a aplicațiilor (API), ceea ce vă extinde posibilitățile de integrare.

2.De ce software de integrare ai nevoie?

Daca folosesti un software intern, vei avea nevoie de o solutie ad-hoc. Poti vedea daca exista un software de integrare al companiei care se potriveste nevoilor voastre, dar este posibil sa aveti nevoie de ajutor de la o echipa de ingineri.

Daca lucrezi cu aplicatii de business care isi partajeaza API-ul, puteti utiliza integrari native sau un iPaaS.

Există mai multe opțiuni de iPaaS din care poti alege. Ar trebui să vă gândiți dacă aveți nevoie de o integrare unidirecțională sau o sincronizare bidirecțională. Pentru acest ultim pas, puteți utiliza PieSync.

3.Ce parte a datelor tale au nevoie de integrare?

Este posibil sa nu fie nevoie de integrarea fiecarui element al bazelor de date – verifica compatibilitatea acestora si nu incerca sa amesteci mere cu pere.

Cu ceva pregatire inainte, integrarea intre aplicatii nu trebuie să fie o problemă. Pentru inceput, asigura-te ca ai colectat nevoile specifice ale companiei tale si optiunile pe care le aveti la dispozitie. La final, integrarea nu va aduce doar aplicatiile mai aproape, ci si echipa.

REZERVA O INTALNIRE