Cu totii folosim emailul, calendarul, Facebook, dar si alte micro aplicatii. La un moment dat ne dorim sa existe o conexiune intre ele, pentru a ne putea gestiona mai bine afacerea si profita din plin de tehnologia avansata din ziua de azi. In trecut aveam nevoie mai tot timpul de programatori care sa ne faca aceste conexiuni, dar cum lucrurile avanseaza si incercam pe cat posibil sa simplificam munca prin elemente digitale, a aparut Make.

Ce este Make si cum ajuta IMM-urile?

Make (sau fostul Integromat) este considerat si “lipiciul Internetului”, pe motiv ca lipeste aplicatiile intre ele. Mai mult, make reprezinta o puternica aplicatie cand vine vorba de automatizari si conectari intre mai multe sisteme apartinatoare aceleiasi organizatii. Pe scurt – cand se intampla ceva intr-un sistem cloud, Make ajuta sa se intample altceva intr-un alt sistem cloud.

Totul e foarte simplu.

Iti creezi un cont si deja poti incepe sa creezi automatizarile de care ai nevoie, pentru ca Make e foarte usor de utilizat. Si nu ai nevoie de cunostinte avansate de IT pentru a conecta sistemele intre ele. Totul consta in a realiza scenarii pe baza a ceea ce doriti sa se intample si in functie de ce aplicatii folositi.

Sau poate va incadrati in categoria persoanelor care nu beneficiaza de atat de mult timp destinat automatizarilor. Nu e nimic. Mai jos va oferim cateva exemple pe care noi le folosim in organizatia Brunomag, dar si pentru cativa dintre clientii nostri. Putem configura oricand aceste scenarii si pentru dumneavoastra.

⚡️Creati scenarii automate direct din Google Calendar conform anumitor evenimente din calendar

image 1

In acest scenariu ne-am dorit ca pentru fiecare email care contine sintagma de tipul “Connect Call” sa fie trimisa o invitatie catre adresa noastra de suport, pentru a se genera automat un ticket in CRM. Putem astfel avea o privire de ansamblu asupra sedintelor pe care le vom avea, potentialilor clienti de care ne ocupam si nu va mai fi nevoie sa trandavim prin email pentru a ne organiza agenda.

⚡️ Preluare automata facturi de pe o adresa unica de email

image

Acest scenariu ne-a scutit zeci de ore petrecute pe mail cautand facturile primite de la furnizori. Prin Make am automatizat procesul de primire a facturilor in felul urmator:

  • documentele sunt preluate de pe email si incarcate intr-un folder pe Google Drive
  • la acest folder din GDrive are acces si contabilul, permitandu-i sa primeasca documentele in timp real
  • numele facturilor este redenumit in functie de furnizorul emitent
  • totodata, o lista Excel este completata cu numele furnizorului, titlul emailului, data trimiterii, factura aferenta, pe baza facturilor primite in acea luna. Astfel, avem o privire de ansamblu asupra tuturor facturilor din acea luna.

Automatizarea are diferite aspecte care pot fi personalizate:

  • reguli de preluare/transfer/verificare a documentelor
  • program de rulare – depinde de momentul cand aveti nevoie sa se realizeze automatizarea

⚡️ Sarcini de follow-up emise automat

Mentinerea comunicarii atat cu clientii actuali, cat si cu viitorii clienti este unul dintre elementele unui partneriat de succes. Astfel, in cadrul CRM-ului, pe baza ticketelor aferente, prin Make se genereaza 3 task-uri de follow-up, urmand ca, in decursul la o luna dupa ce am avut prima intalnire cu un potential client, sa reluam legatura cu acesta.

Este important de precizat aici ca acesta este unul dintre procesele noastre interne de follow-up. Putem realiza scenarii in functie de nevoile fiecarei organizatii. Poate un anumit client are nevoie de o atentie mai speciala si atunci vor fi nevoie de 3 follow-up-uri pe saptamana.

⚡️ Facebook Leadads si Mailchimp

In urma campaniilor de Leadads, ne-am dorit ca persoanele care completeaza formularul sa aiba posibilitatea de a deveni si abonatii nostri la newsletter. Pentru a face conexiunea din Facebook cu Mailchimp (care este platforma noastra de newslettere) am folosit Make.

Important! Intre cele doua platforme va fi nevoie de un CRM care sa faca posibil transferul contactelor in Mailchimp.

De ce sa alegi Brunomag ca partener de drum in digitalizarea organizatiei tale?

Brunomag nu ofera doar digitalizare, ci ofera consultanta, ceea ce inseamna ca nu venim si facem implementarea softurilor si automatizarile respective. Decidem impreuna ce e potrivit pentru sistemele deja existente in firma ta, iar apoi trecem la implementari si solutii personalizate.

Beneficiile adoptarii solutiilor noastre – conform feedback-ului de la clienti:

  • reducerea timpilor de raspuns catre clienti
  • claritate in fluxul de munca, datorita privirii de ansamblu
  • informatiile sunt in acelasi loc – nu se mai pierd printre e-mailuri, notite, alte platforme
  • reducerea presiunii din momentele critice ale lunii, pentru ca fiecare stie ce are de facut si de ce informatie are nevoie pentru finalizarea sarcinilor. Nu mai e un constant du-te-vino.
  • cresterea performantei la nivel de organizatie
  • abilitatea de a mari portofoliul de clienti, datorita performantei crescute

Hai sa afli mai multe despre Make si cum se poate potrivi ca Solutie pentru Afacerea Ta.

REZERVA O INTALNIRE