Stiai ca firmele care folosesc proceduri standard operationale sunt de 5 ori mai eficiente...

Realizeaza si tu propriile proceduri “tailor made”

Afla raspunsul la intrebarile de mai jos descarcand ghidul cu scopul de a realiza propriile proceduri operationale:

Ce sunt procedurile standard operationale

Procedura standard de operare, sau PSO, este un set de instructiuni care ii ghideaza pe membrii echipei pas cu pas sa duca la bun sfarsit sarcinile consecvent. PSO-urile sunt deosebit de importante pentru toate sarcinile, mai ales cele complexe.

Care este diferenta dintre un proces si o procedura

Principala diferenta consta in faptul ca documentele procedurale sunt menite sa ofere o imagine de ansamblu la nivel inalt a procesului in cauza, in timp ce PSO ofera o explicatie „la fata locului” a ceea ce trebuie sa se intample conform planificarii.
www.brunomag.ro
www.brunomag (1)
www.brunomag (2)

Pregatirea corespunzatoare a personalului

Permite instruirea membrilor echipei cu privire la cele mai bune practici in diferite situatii. In schimb, daca nu ai PSO-uri clar definite, risti sa lasi echipa neinformata si nepregatita.

Echipa duce sarcinile la bun sfarsit

Echipa ta va stii cel mai eficient mod de a duce la bun sfarsit o anumita sarcina. Asta inseamna ca vei cheltui mai putine resurse pentru a obtine rezultate optime, indiferent de sitiuatie.

Echipa lucreaza la obiective comune

Managerii, membrii echipei si consultantii se pot uni pentru a construi procese. PSO-urile, impreuna cu instruirea si feedback-ul regulat, ghideaza echipele spre succes, inalturand orice urma de neintelegere.

Completeaza formularul si primesti ghiduri si template-uri gratuite cu exemple de proceduri!